Το Bike Expert κύριoς χορηγός του "Bike Odyssey"!

04/03/2013
by Χρήστος Μακρυγιάννης

Το Bike Expert παρόν σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση! Μετά το πολύ επιτυχημένο "Γαλατάς Mtb Race"το κατάστημα ενώνει δυνάμεις με το mtbxpert και το επιτελείο του Bike Odyssey για την πραγματοποίηση ενός μοναδικού αγώνα ορεινής ποδηλασίας.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί 26 Μαϊου – 2 Ιουνίου 2013 και θα ενθουσιάσει τους φίλους του Mtb που θα απολαύσουν οχτώ ημέρες γνήσιου mountain bike στα βουνά της Πίνδου.

Οχτώ ημέρες αγώνα – μία διαδρομή πρόκληση για τα ποδηλατικά δεδομένα, χωρισμένη σε  εφτά ετάπ. Από τον οικισμό Λάιστα στα Ζαγοροχώρια, μέχρι τους Δελφούς - μία ποδηλατική Οδύσσεια για τους συμμετέχοντες. Η διαδρομή θα περιλαμβάνει τόσο μονοπάτια όσο χωμάτινες διαδρομές σε δασώδη τοπία αλλά και μικρά ασφάλτινα τμήματα. Ο αγώνας θα είναι μία πραγματική mountain περιπέτεια που όμοιά της δεν έχει διοργανωθεί ξανά στην Ελλάδα!

Μέχρι τώρα η Οδύσσεια των συμμετεχόντων περιλαμβάνει τα παρακάτω χωριά/ τοποθεσίες σταθμούς: Λάιστα- Ανθούσα- Αργιθέα - Άγραφα- Μεγάλη Κάψη- Αθανάσιος Διάκος- Γραβιά- Δελφοί.

Η συνολική διαδρομή θα είναι περίπου 515.7  χλμ. και θα διαμοιράζεται σε εφτά στάδια και έναν πρόλογο με ενδιάμεσους σταθμούς  ιστορικά χωριά της περιοχής της Πίνδου και τοποθεσίες ξεχωριστού φυσικού κάλλους.  Ο κάθε αγωνιζόμενος σαν σύγχρονος Οδυσσέας θα πρέπει να παλέψει για να φτάσει στην δική μας «Ιθάκη» ξεπερνώντας φυσικά εμπόδια, χρησιμοποιώντας όλη την εφευρετικότητα του, τις δεξιότητες και ικανότητές του και υπερβαίνοντας τον εαυτό του ώστε τελικά να φτάσει στον προορισμό του και να στεφθεί νικητής! Οι δυσκολίες πολλές στις ορεινές διαδρομές της Πίνδου- οχτώ ημέρες γεμάτες δράση και προκλήσεις για τολμηρούς αναβάτες.

Η διοργάνωση εκτός από την καθαρά αθλητική της πλευρά στοχεύει και στην ανάδειξη της ελληνικής υπαίθρου, τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και συλλόγων, φορέων, επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής της Πίνδου.

Πληροφορίες στα παρακάτω links:

http://bikeodyssey.gr/

http://www.facebook.com/pages/Bike-Odyssey/164291513617269

 

 

Bike Expert present in another big race!

15/01/2013
by Χρήστος Μακρυγιάννης

B&N Cycling Team and Bike Expert present in another big race! Cycling Team had an impressive presence at the 1st Parnitha MTB Cup which was held at the mount of Parnitha in Attiki, Greece. The team had a numerous presence with sixteen riders competing- no other team had so many participants! B& N The race proved to be extremely difficult and demanding with exhausting roots. Most of team riders dared to take part though. Sixteen members of B&N Team were there and gave their best proving that they are in a very good shape. Most of B&N athletes missed a top place due to various misfortunes. Nevertheless, the team managed to be placed close to the top. Baggelis Dionisopoulos had the best performance and was placed 4th in his category showing his amazingly good technical skills in mtb. Apart from supporting the team, Bike Expert shop was in charge of the race service kiosk providing his help to all the riders with his qualified staff and equipment. In addition, bncycling.com did a great job in by supporting, advertising and giving information about the race. Another great sponsorship of Bncycling and Bike Expert!

 

Bike Expert - Συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση από λεωφορειακές γραμμές & πρόσβαση από κεντρικούς οδικούς άξονες

15/01/2013
by Χρήστος Μακρυγιάννης

Η πρόσβαση στο Bike Expert είναι εύκολη ακόμη και αν δε διαθέτεται αυτοκίνητο ή κάποιο άλλο μέσο μεταφοράς.

Πολύ εύκολα μπορείτε να φτάσετε στο κατάστημα χρησιμοποιώντας τα δημόσια μέσα όπως το μετρό και τις λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ. Συγκεκριμένα στον σταθμό του μετρό «Δουκίσσης Πλακεντίας» έχει αφετηρία η γραμμή 302 (Στ. Δουκ . Πλακεντίας- Γέρακας) η οποία έχει στάση ( «ΘΕΟΛΟΓΟΥ») ακριβώς έξω από το κατάστημα. Χωρίς να ταλαιπωρηθείτε, εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα μπορείτε να επισκεφτείτε το κατάστημά μας.

Αν παραταύτα θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτοκίνητο/ μηχανή ή το ποδήλατό σας ο παρακάτω χάρτης θα σας διευκολύνει:To Bike Expert χορηγός στο Ποδηλατικό Κυνήγι Θησαυρού 2012!

18/12/2012
by Χρήστος Μακρυγιάννης

Το Bike Expert στήριξε για μία ακόμη χρονιά το event που έχει γίνει θεσμός!

Το ποδηλατικό "Κυνήγι Θησαυρού" πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία και χάρισε αξέχαστες στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης στους συμμετέχοντες!

Το κατάστημα πρόσφερε ποδηλατικά δωράκια σε όλους καθώς και το ποδήλατο της κλήρωσης!

BIKE EXPERT ΠΡΟΣΦΟΡΕΣστοΧ-Mas Party 3!

14/12/2012
by Χρήστος Μακρυγιάννης

BazaarΠροϊόντων:Από 15% μέχρι κάτω του κόστους έκπτωση σε πολλά προϊόντα του καταστήματος την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου!

 

 

Μόνο για αυτή τη μέρα:

Salomon 40%

New Balance 40%

Ποδήλατα 15%-40%

Γυαλιά Oakley 20-40%

Ποδηλατικός Ρουχισμός 15%-50%

  Αξεσουάρ 15%-50%

     Σαμπρέλλες από 2,20€

 

Το Bazaarθα “τρέχει” από τις 10.00 το πρωί της Κυριακής μέχρι το απόγευμα και παράλληλα με όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες.

Ποδηλατικό "Kυνήγι Θησαυρού" με το Bike Expert!

19/11/2012
by Χρήστος Μακρυγιάννης

Έρχεται για άλλη μία χρονιά το ποδηλατικό παιχνίδι που ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους!

   To mtbxpert.gr και το Bike Expert προγραμματίζουν ποδηλατικές εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα για την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012, στον Γέρακα. Οι εκδηλώσεις θα έχουν ως επίκεντρο το ποδηλατικό «Κυνήγι Θησαυρού», ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για όλους!

   Σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού, οι ομάδες των δύο ατόμων θα παραλάβουν από το σημείο εκκίνησης, που είναι το κατάστημα Bike Expert, τον χάρτη με τα σημεία –στόχους που θα πρέπει να προσεγγίσουν. Με οδηγό τον χάρτη οι ομάδες θα πρέπει να ποδηλατήσουν ώστε να περάσουν από όλα τα σημεία και να σφραγίσουν τα κενά κουτάκια του χάρτη τους. Επιπλέον, οι ομάδες θα πρέπει να λύσουν κάποιους γρίφους και να αποφύγουν παγίδες και να οδηγηθούν σωστά και γρήγορα στον τερματισμό! Ο χάρτης θα μοιραστεί σε κάθε ομάδα λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν λίγο χρόνο για να επιλέξουν τη διαδρομή που θεωρούν πιο σύντομη. Νικήτρια θα είναι η ομάδα που θα επιστρέψει στο Bike Expert πρώτη και με όλα τα κενά στο χάρτη σωστά σφραγισμένα και τις απαντήσεις σε όλους τους γρίφους.

      Το «Κυνήγι» φέτος θα είναι ακόμη πιο διασκεδαστικό και ανανεωμένο με πολλές προκλήσεις!

      Σημειώνεται ότι η υποχρεωτική είναι χρήση κράνους και η τήρηση του Κ.Ο.Κ. .

     Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει επίσης κλήρωση πολλών δώρων και πολλά happenings σε μία γιορτινή ατμόσφαιρα!

                                                                Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: http://www.mtbxpert.gr

To Bike Expert χορηγός του Συλλόγου Φίλων Αθλητισμού Γέρακα!

19/11/2012
by Χρήστος Μακρυγιάννης

   Το Bike Expert στηρίζει τις προσπάθειες του Συλλόγου Φίλων Αθλητισμού Γέρακα .Η φιλοσοφία του  ποδηλατικού - αθλητικού συλλόγου  «Συ.Φ.Α.Γε.    »  κινείται γύρω από το αθλητισμό, με επίκεντρο το ποδήλατο, το τρέξιμο βουνού αλλά και κάθε αθλητική δραστηριότητα στο φυσικό περιβάλλον.  Οι δραστηριότητες των μελών είναι ποικίλες. Έντονη είναι η αθλητική δραστηριότητα κυρίως σε προπονήσεις αλλά και αγώνες ορεινής ποδηλασίας και τρεξίματος, multisports κ.ά. Πέρα από τη συμμετοχή σε αγώνες open, συχνές είναι οι εξορμήσεις- εκδρομές που πραγματοποιούνται με σκοπό την άθληση στη φύση (mountainbike, running, rafting) ή και μέσα στην πόλη, με τις καθιερωμένες πλέον ποδηλατικές διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας ή σε συνοικίες.

Τα μέλη του συλλόγου φιλοδοξούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους και να εισάγουν τον αθλητισμό σε αυτή. 

 

 

 

 

 

Παροχές:

-        Μαθήματα και προπονήσεις κυρίως ορεινής ποδηλασίας (mtb) αλλά και κάποια μαθήματα κούρσας (ποδηλασία δρόμου). Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Σάββατο με δυνατότητα αλλαγής ημερών.

-        Σεμινάρια εκμάθησης συντήρησης και επισκευής του ποδηλάτου σας.

-        Προβολές αγώνων στα πλαίσια της θεωρητικής εκπαίδευσης.

-        Συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες όπου άνθρωποι κάθε ηλικίας έρχονται σε επαφή με τον κόσμο της ποδηλασίας και του αθλητισμού γενικότερα. Οι αθλητικές εξορμήσεις θα πραγματοποιούνται 1 φορά το μήνα διαστήματα κατόπιν συνεννόησης.

-        Συμμετοχή σε αγώνες.

-        Σε συνεργασία με το κατάστημα “BikeExpert” τα μέλη θα απολαμβάνουν έκπτωση 15% σε ανταλλακτικά και 30% στην εργασία.

        Απλή έκδοση:

-        Κάθε ενδιαφερόμενος- η για να γίνει μέλος του συλλόγου μας θα πρέπει να καταβάλει μηνιαία συνδρομή 20€ και να προμηθευτεί την εμφάνιση του συλλόγου.  Ειδική έκπτωση για τα μέλη του συλλόγου στην εμφάνιση 20% (125 € -> 120 €) και δωρεάν εγγραφή. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείται αρχικά η απόκτηση της στολής του συλλόγου θα πρέπει να καταβληθεί η συνδρομή των 20€. Στη συνέχεια η απόκτηση της στολής είναι υποχρεωτική.

Extra Μαθήματα:

-        Πέρα από τις προκαθορισμένες ομαδικές προπονήσεις θα υπάρχει η δυνατότητα ατομικών μαθημάτων, 1 φορά την εβδομάδα που θα περιλαμβάνουν προπόνηση και εκμάθηση τεχνικής. Κόστος 20€/ μήνα (απλή έκδοση ) +20€ ατομικό μάθημα.

Εξατομικευμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα:

-        Εξατομικευμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα ταυτόχρονα με τις ομαδικές προπονήσεις (απλή έκδοση) με κόστος 80€. Το εξατομικευμένο πρόγραμμα θα δημιουργείται σύμφωνα με τις ανάγκες του αθλητή από εξειδικευμένο προπονητικό team.

……………………….

* Υποχρεωτική είναι η χρήση κατάλληλου ποδηλατικού κράνους και ποδηλατικών γαντιών. Επίσης τα μέλη θα πρέπει να διαθέτουν ποδηλατικό εξοπλισμό (τρόμπα, σαμπρέλες, πολυεργαλείο) που θα είναι χρήσιμος για τις ποδηλατικές διαδρομές που θα πραγματοποιεί ο σύλλογος.

Ο σύλλογος αποτελείται από τμήματα που θα διαμορφωθούν ανάλογα με την ηλικία, τη δυναμική και το επίπεδο των συμμετεχόντων. Για να λειτουργήσει κάποιο τμήμα θα πρέπει να έχει πάνω από 6 παιδιά.

 

Περισσότερες πληροφορίες: info@bikeexpert.gr

 

Antique Xpert- Mία εκδήλωση από άλλη εποχή

14/11/2012
by Χρήστος Μακρυγιάννης

   Όσοι παραβρεθήκαν το απόγευμα του Σαββάτου 27 Οκτώβρη στο  1ο «Antique Xpert» απόλαυσαν μία μοναδική εκδήλωση με   άρωμα άλλης εποχής… Η ποδηλατική ιστορία ήρθε να συναντήσει την σύγχρονη ποδηλατική κουλτούρα και να συστηθεί στους φίλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών.

Οι συμμετέχοντες, άνθρωποι με μεράκι για το ποδήλατο που με προσπάθεια διαφύλαξαν ποδήλατα -κειμήλια και φρόντισαν να συντηρήσουν το τμήμα της ιστορίας που τους ανήκει.  Η παρέλαση από ποδήλατα αντίκες ήταν εντυπωσιακή με κάθε ποδήλατο να έχει τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά και να “κουβαλάει” πολύτιμες αναμνήσεις. Το θέαμα μοναδικό για το κοινό που παρακολούθησε μία παρέλαση  από ποδήλατα – κοσμήματα αλλά και για τους περαστικούς που στεκόντουσαν για να θαυμάσουν.

 

 

 

 

 

 

 

Αφού κατέφθασαν και οι τελευταίοι  συμμετέχοντες δόθηκε το σύνθημα  για την εκκίνηση του αγωνιστικού τμήματος και οι αντίκες ξεκίνησαν για ένα διασκεδαστικό αγώνα – παιχνίδι στους δρόμους  του Γέρακα. Μικρές διαδρομές και ασκήσεις δεξιοτεχνίας ήταν κάποιες από τις προκλήσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν … Το παιχνίδι είχε νικητή τον Λεωνίδα Καλαθά  με Motobecane του 1989 που σημείωσε τα καλύτερα αποτελέσματα στο σύνολο των δοκιμασιών! 2η θέση για τον Πατέλη Κωνσταντίνο με Mirage του 1978 και 3η για τον Σπαγκούρο  Αλκή με Puch Του 1982.

Στο διαγωνιστικό κομμάτι που ακολούθησε στόχος ήταν  να αναδειχτεί το καλύτερο ποδήλατο αντίκα. Η κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από τους κυρίους Νικολάου Χάρη και Κοτσκή Δημήτρη -ανθρώπους γνώστες του αντικειμένου – που αξιολόγησαν τα ποδήλατα με κριτήριο την παλαιότητα των ανταλλακτικών, περιφερειακών, χρώματος – λογότυπου, την λειτουργία, την κατάσταση και την εργασία του ιδιοκτήτη.  Το 1ο βραβείο του διαγωνισμού απονεμήθηκε στο Arlet (1948) με ιδιοκτήτρια την Σανταμούρη Σακέ Δανάη. Στην δεύτερη θέση το Champion (1979) του Γεώργιου Μηνδρινού και στην 3η το Murray (1976) του Αρσένη Σινάνογλου.

 

Η εκδήλωση τελείωσε  με γεύσεις από Ικαρία και Αιτωλοακαρνανία και ένα πλούσιο τραπέζι με εδέσματα για όλους  …

Το 1o Antique Xpert αποτέλεσε μία θαυμάσια ευκαιρία για να αναδείξουμε την ποδηλατική ιστορία που “κρύβεται” ανάμεσά μας , να διασκεδάσουμε παίζοντας, να βραβεύσουμε τον κόπο όσων διαφύλαξαν τέτοια ποδήλατα. Το Mtbxpert.gr ήδη προετοιμάζει το ακόμη πιο δυνατό «2ο  Antique Xpert» και δίνει ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Το mtbxpert ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες! Ειδικές ευχαριστίες στους Γιώργο Βασιλίκα και Διονύση Κολοβό για την βοήθειά τους, στη κυρά Μαρία από την Ικαρία και την Φιλάνθη από το Μεσολόγγι για τις νόστιμες πίτες!

Δείτε τα αποτελέσματα του αγωνιστικόυ τμήματος:  www.mtbxpert.gr/files/results.doc

(Mtbxpert.gr)

"Antique Xpert" -Ένα event με πρωταγωνιστές ποδήλατα αντίκες!

26/09/2012
by Χρήστος Μακρυγιάννης

Το mtbxpert.gr καινοτομεί για άλλη μία φορά και σας παρουσιάζει το “ Antique Xpert ” ένα event για ποδήλατα από άλλες εποχές… Το event θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου 27 Οκτώβρη στο Bike Expert στον Γέρακα.

Καλεσμένοι όλοι όσοι έχουν ποδήλατα που μπορούν να χαρακτηριστούν αντίκες αλλά και όσοι θέλουν απολαύσουν  από κοντά ένα μοναδικό θέαμα. Οι αγωνιζόμενοι και διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν ποδήλατα κατασκευής από το 1990 και πριν.

Το event περιλαμβάνει αγώνα - παιχνίδι με τα ποδήλατα αντίκες αλλά και διαγωνισμό όπου θα αναδειχτούν τα κορυφαία και πιο καλά διατηρημένα ποδήλατα αντίκες!

Όσο αφορά το αγωνιστικό μέρος θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν πρόκειται για κάποιον αγώνα ταχύτητας αλλά περισσότερο για μία σειρά από δοκιμασίες – προκλήσεις και μικρές ασκήσεις δεξιοτεχνίας. Θα υπάρχει ένα σημείο εκκίνησης και κάποια χιλιόμετρα που θα πρέπει να καλυφθούν μέσα σε μία προκαθορισμένη διαδρομή με τρεις ειδικές μικρότερες διαδρομές μέσα σε αυτή αλλά και γρίφοι σχετικοί που θα πρέπει να λυθούν από τους αγωνιζόμενους ώστε να αναδειχτούν ο τρεις πρώτοι που θα αποδώσουν καλύτερα στο σύνολο των δοκιμασιών.

Στο διαγωνιστικό κομμάτι στόχος είναι να αναδειχτεί το καλύτερο ποδήλατο αντίκα. Η κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από ανθρώπους γνώστες του αντικειμένου θα ψηφίσει και θα αναδείξει τα τρία κορυφαία ποδήλατα της διοργάνωσης. Κάποια από τα  κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη θα είναι η χρονολογία και  η συντήρηση του ποδηλάτου.

Στο «AntiqueXpert» μπορούν να λάβουν μέρος ποδήλατα ηλικίας 22+ (από το 1990 και πριν) . Αν έχετε ωστόσο κάποιο ποδήλατο που θεωρείται ότι πλέον είναι αντίκα και δεν ξέρετε τη χρονολογία του επικοινωνήστε μαζί μας.

Πέρα από το αγωνιστικό και διαγωνιστικό μέρος θα υπάρχουν πολλά άλλα happenings και ποδηλατικές εκπλήξεις που θα διασκεδάσουν όσους παρευρεθούν!

Οι συμμετέχοντες στο “Antique Xpert” θα αποκτούν με τη συμμετοχή τους στο event ένα αναμνηστικό μπλουζάκι με το λογότυπο του αγώνα καθώς και δίπλωμα συμμετοχής. Δύο συμβολικά δώρα από τη διοργάνωση του Antique Xpert που θα μοιραστούν σε όσους λάβουν μέρος!

 
Ένα ξεχωριστό ποδηλατικό events σας περιμένει !

* Για οποιαδήποτε απορία – ερώτηση επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mtbxpert.gr

Ecolife Μεταλλικά Μπουκάλια & Λειτουργία Φίλτρου

20/09/2012
by Χρήστος Μακρυγιάννης

Πληροφορίες και Χρήσιμες Συμβουλές για καλή χρήση των μεταλλικών μπουκαλιών της Ecolife:

Πως λειτουργεί το φίλτρο Ecolife;

To φίλτρο Ενεργού Άνθρακα Ecolife, φιλτράρει αυτόματα το νερό, αμέσως μόλις ρουφήξετε από το ειδικό πώμα-καλαμάκι. Βάλτε μέσα στο μπουκάλι σας νερό βρύσης & απολαύστε αμέσως καθαρό, φιλτραρισμένο νερό.
Φιλτράρει:  To χλώριο, τα κάταλοιπα των σωληνώσεων, τα αιωρούμενα σωματίδια & τους μικροοργανισμούς.
Διατηρεί:  Tα ωφέλιμα στοιχεία του νερού, τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό (ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, νάτριο).
Δε φιλτράρει:   Όπως όλα τα φίλτρα Ενεργού Άνθρακα, έτσι και το Ecolife, δε φιλτράρει το φθόριο, τα επίπεδα των αλάτων (συμπεριλαμβανομένων και των νιτρικών) & μερικά άλλα δυνητικά επιβλαβή μέταλλα, όπως το κάδμιο και το αρσενικό. Εάν τέτοιες προσμίξεις υπάρχουν στο νερό σας, η αντίστροφη όσμωση είναι συνήθως η πιο οικονομική εναλλακτική λύση.

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω το φίλτρο του μπουκαλιού Ecolife;

Συνήθως μετά από 4-6 μήνες, τα φίλτρα Ενεργού Άνθρακα Ecolife, χρειάζονται αλλαγή. Κι αυτό διότι είναι φυτικά και όχι χημικά, καθώς προέρχονται από φλοιό καρύδας. Καθαρίζουν έως και 300 λίτρα πόσιμου νερού.